Hrvatski radio

Radio Pula

Veliki građevinski radovi u starogradskoj jezgri Bala

13.03.2016.

15:31

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Starogradska jezgra Bala ovih je dana veliko gradilište. U središtu ove općine, u glavnoj ulici La Grisi i na popularnom Trgu Bembo gradi se nova podzemna infrastruktura. Radovi su dio velikog baljanskog projekta vrijednog 20 milijuna kuna.

Središte Bala raskopano je u dužini od oko 300 metara odnosno, radovima je obuhvaćena trećina starogradske jezgre. Nastavak je to višegodišnjeg projekta u sklopu kojeg je već izgrađeno 2 kilometra infrastrukture O aktualnim radovima, koji su zahtjevni jer se radi i o zaštićenom području, načelnik općine Bale Edi Pastrovicchio kaže da će stajati oko pet milijuna kuna stajat će općinu trenutačni radovi, a uredit će se i infrastruktura.

Ova prva faza uređenja baljanske starogradske jezgre dio je projekta "grad hotel" i bit će gotova do kraja svibnja. Uz spomenuta, već uređena dva kilometra podzemne infrastrukture, u Balama su ponosni i na lani izgrađen pročistač za vodu.

Pola godišnjeg proračuna izdvojit će se za aktualne radove u Balama, a cijeli projekt u sljedećih nekoliko godina općinu će stajati oko 20 milijuna kuna.

Poslušajte tonski prikaz. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.