Hrvatski radio

Radio Pula

Vijećnici Županijske skupštine o budućoj bolnici

18.04.2017.

15:17

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za dva dana raspušta se Županijska skupština, stoga su točke dnevnoga reda sjednice koja je održana u Pazinu bile usmjerene, uz ostalo, na gradnju kapitalnog zdravstvenog objekta - nove bolnice u Puli.

Vijećnici Tanji Vrbat župan Valter Flego odgovorio je da Županija s gradovima i općinama snosi teret od 150 milijuna kuna ili 25 posto iznosa gradnje nove bolnice, od čega će dvije trećine platiti Županija a ostatak općine i gradovi.

Predsjednik Upravnog vijeća Bolnice i koordinator gradnje za Istarsku županiju (te član Povjerenstva za praćenje čiji je predsjednik zamjenik mjerodavnog ministra) Valerio Drandić ističe kako je postignuta dodatna ušteda u gradnji bolnice.

Zašto Županija koči razvoj prostornog plana Buzeta pitanje je vijećnika Damira Kajina. Župan Flego odgovorio je da tvrdnja ne stoji budući da se moraju poštovati zakon o gradnji te županijski plan više razine.

Kajina je zanimalo i zašto se ne čini ništa kako bi se za Istru osigurale i pridobile potencijalne mogućnosti porečke Agrolagune koja je u sustavu Agrokora. Župan Flego odgovorio je kako je prodaja tog udjela u Agrokoru nemoguća, što je dobro.

Nakon rječkanja, tijekom Kajinova obrazloženja o ugrubo rečeno 'povijesti bolnice', s predsjedajućim Valterom Drandićem koji ga je u tome prekinuo, Kajin je odstupio s govornice te potom napustio sjednicu. Na upit za izjavu u vezi s današnjom sjednicom Županijske skupštine nije se odazvao.

Opširnije, te cjelovite izjave župana Valtera Flege i koordinatora gradnje bolnice za Istarsku županiju Valerija Drandića poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.