Hrvatski radio

Radio Pula

Vikend posvojenja u Dječjem domu Ruža Petrović u Puli

20.05.2021.

17:44

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Adopta/ustupljena fotografija

Foto: Adopta/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Vikend posvojenja obuhvaća niz aktivnosti namijenjenih posvojiteljskoj zajednici – posvojiteljima i onima koji to žele postati te stručnjacima koji se bave posvojenjem i posvojenom djecom. Organizira ga Adopta, udruga za potporu posvojenju, u petak i subotu, 21. i 22. svibnja.

Djelatnike centara za socijalnu skrb, domova, vrtića i škola očekuje edukacija s temom "Identitet posvojenog djeteta“. Ona će stručnjake upoznati sa specifičnostima procesa formiranja identiteta kod mladih posvojenih osoba.

INFOteka o posvojenju namijenjena je svima koji razmišljaju o posvojenju. Na njoj će se odgovarati na pitanja poput: Tko sve može posvojiti? Kome se javiti kada se odlučim za posvojenje? Kako si olakšati proces posvojenja? Što mogu očekivati nakon posvojenja? Kome se javiti kada se odlučim na posvojenje izvan Republike Hrvatske?

Posvojitelje očekuje radionica "Kako s djetetom razgovarati o posvojenju?“. Savjete stručnjaka pratit će mnoštvo životnih primjera i praktičnih smjernica.

Posvojitelji mogu sudjelovati i u individualnom savjetovanju. Sa stručnom će osobom moći razgovarati o temi ili problemu s kojim se susreću.

Vikend posvojenja u Puli održava se u sklopu projekta Centar posvojenja uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politikete u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Pula. Do sada su Vikendi posvojenja organizirani u Splitu, Osijeku, Rijeci, Lovranu, Dubrovniku, Čakovcu i Zadru. 

Detaljan program Vikenda posvojenja u Puli nalazi se na poveznici:

https://adopta.hr/images/pdf/Vikend_posvojenja_PROGRAM_Pula_2021-05.pdf

Foto: Adopta/ustupljena fotografija

Foto: Adopta/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.