Hrvatski radio

Radio Pula

Vina Laguna osvojila dva zlata na prestižnom natjecanju u Italiji

21.10.2021.

10:04

Autor: Tomislav Šikić

Castello Festigia 2018 i Cabernet Franc Festigia Riserva 2018  (Foto: Agrolaguna/ustupljena fotografija/kolaž)

Castello Festigia 2018 i Cabernet Franc Festigia Riserva 2018 (Foto: Agrolaguna/ustupljena fotografija/kolaž)

Foto: - / -

Vina Laguna istarske Agrolagune - Castello Festigia 2018 i Cabernet Franc Festigia Riserva 2018 i ove godine su se iz Italije, s natjecanja "Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme", vratila sa zlatnim medaljama.

Kroz tri dana natjecanja, od 14. do 16. listopada, u lombardskom gradu Bergamu kušalo se 220 uzoraka iz 18 zemalja svijeta. "Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme" je već sedamnaest godina jedno od najprestižnijih europskih enoloških natjecanja i jedino na svijetu s fokusom na sorte merlot i cabernet i njihove kupaže, a održava se pod pokroviteljstvom međunarodne organizacije OIV - International Organisation of Vine and Wine. 

Istarska Agrolaguna za svoj crni kupaž osvojila je 43 medalje, od kojih 28 zlatnih. Nagrada osvojena u Italiji je treće zlato dobiveno u ovoj godini, a ujedno i prva potvrda vrhunske kvalitete za berbu 2018 koja će se uskoro plasirati na tržište. Radi se o crnoj kupaži u čiji sastav ulaze međunarodne sorte, Merlot i Cabernet Franc. Vino odiše istarskim duhom i terroirom pokazuje, ističu znalci, "karakteristike istarskih vrhunskih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice".

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.