Hrvatski radio

Radio Pula

Virtualna šetnja Pulom prije 2000 godina

26.04.2018.

16:26

Autor: Tatjana Kaštelan

Predstavljena Virtualna šetnja Pulom (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Predstavljena Virtualna šetnja Pulom (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Novinarima i turističkim vodičima predstavljena je aplikacija „Virtualni đir po Puli". Riječ je o prvoj takvoj turističkoj šetnji na području Istre koja će, kako je rečeno, znatno pomoći učenju i razgledavanju povijesnih znamenitosti te radu turističkih vodiča.

'Pula Virtual Reality Experience' u pješačkoj turističkoj turi vodi nas u prošlost i pokazuje Pulu prije 2000 godina. Prolazi se kroz sedam virtualnih točaka u starome gradu i može se doživjeti, uz ostalo, Slavoluk Sergijevaca, Forum i Arena. Sve uz pomoć virtualnih naočala, VR aplikacije i digitalne karte.

Gost može sam ili uz vodstvo turističkog vodiča obići gradske znamenitosti. Nositelji ideje su Marko Flego i Mateo Brajek koji ističe kako je riječ o specifičnoj turističkoj turi. To je tura koja kombinira tehnologiju i globalne turističke trendove te klasični turistički vodički tip, ističe Mateo Brajek.

Ovo je svojevrsna revolucija u digitalnom doživljaju Istre, kaže direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj. Danas kada tehnologija brzo napreduje i kada svi traže takve stvari, dodaje, ovo je vrlo zanimljiva ponuda.

Ovakva aplikacija šetnje gradom, koja se preuzima na pametni telefon, koristi se samo još u Ateni i Rimu. Sedam virtualnih lokacija iz prošlosti samo su polazna točka, ističu nositelji projekta, jer Istra ima puno znamenitosti kojima valja virtualno proći.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Galerija
Predstavljena Virtualna šetnja Pulom (foto: Tatjana Kaštelan/HRT), Foto: -/-
Mateo Brajek i Marko Flego (foto: Tatjana Kaštelan/HRT), Foto: -/-Mateo Brajek, Sanja Cinkopan Korotaj, Marko Flego, predstavljena Virtualna šetnja Pulom (foto: Tatjana Kaštelan/HRT), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.