Hrvatski radio

Radio Pula

Više od 600 sudionika 25. Parenzane

03.10.2022.

10:40

Autor: HRT

25. Parenzana

25. Parenzana

Foto: TZ Vižinada / ustupljena fotografija

25. Rekreativni biciklistički maraton Parenzana održan  jeu nedjelju 2. listopada u organizaciji Turističke zajednice Općine Vižinada.

25. Parenzana

25. Parenzana

Foto: TZ Vižinada / ustupljena fotografija

Više od 600 sudionika, biciklista i pješaka, odazvalo se događaju. Na glavnom trgu u Vižinadi otvorili su ga mališani iz dječjeg vrtića Vižinada koji su na utrci "Mini Parenzana" prezentirali svoje umijeće bicikliranja. Potom su sudionici biciklisti startali s maratonom u 10 sati i odvozili 46 kilometara asfaltiranom cestom kroz Karojbu, Motovun, Istarske toplice, Livade i Ponte Porton te natrag u Vižinadu. Ljubitelji hodanja su odmah nakon biciklista krenuli na svoju turu duljine 10 kilometara, organizirane u sklopu događanja za sve koji prednost daju pješačenju.


Bicikliste i hodače je duž njihovih ruta čekala i okrjepa. 


Na biciklističkom maratonu u ženskoj konkurenciji najuspješnija je bila domaća sudionica Matea Močibob, na drugo mjesto se plasirala Matejka Mohorič iz Vrhnike u Sloveniji, dok je treća bila Fabiana Piuka iz Grožnjana.


U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Marko Mahne iz Kaštelira, na drugo mjesto se plasirao Diego Žužić iz Poreča, a na treće Danko Mištrafovič iz Vrhnike u Sloveniji. Proglašena je i najupornija natjecateljica maratona, mlada Nastasia Jurković iz Funtane. Ona je, iako još uvijek tinejdžerica, odvozila cjelokupnu stazu maratona.


Nakon rekreativnog dijela svi sudionici okupili su se ponovno u Vižinadi na zajedničkom ručku, dodjeli medalja i zabavi uz Malvazija band. Za kraj su se svi okupljeni zasladili tortom, posebno dizajniranom za 25. obljetnicu maratona.


25. Parenzana

25. Parenzana

Foto: TZ Vižinada / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.