Hrvatski radio

Radio Pula

Više od milijardu klikova na Youtube-u ima čak 11 video brojeva

09.11.2015.

12:22

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Gangnam style" i Psy još uvijek su nedostižni na Youtubeu s oko 2 i pol milijarde klikova. Ovaj je video postavljen na Youtube u lipnju 2012. godine i od tada je u vrhu pregleda. U elitnom društvu onih koji imaju više od milijardu pregleda je čak 11 video brojeva.

One republic, Meghan Trainor, Wiz Khalifa, Taylor Swift, Katy Perry, samo su neki od izvođača čiji su video spotovi pogledati na Youtubeu preko milijardu puta. Prema podacima Youtubea u prosjeku treba oko 400 dana kako bi popularan video broj dosegao milijardu no u posljednje vrijeme nekima je to uspjelo nakon manje od godinu dana. Tako je Wiz Kahlifa s pjesmom "See you again" koja je napisana u čast tragično preminulog glumca Paula Walkera u nekoliko mjeseci premašila brojku od milijardu i 120 milijuna.

Dvije popularne glazbenice oborile su još jedan rekord. Naime, među deset pjesama s najviše klikova Katy Perry i Taylor Swift imaju po dvije pjesme. Taylor Swift inače je najpoplarnija glazbenica na društvenim mrežama.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.