Hrvatski radio

Radio Pula

Više stotina tisuća kuna ulaže se ove godine u istarske prometnice

18.03.2017.

10:50

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatske ceste i ove godine ulažu značajna sredstva u istarsku cestovnu infrastrukturu. Više stotina tisuća kuna uložit će se u izgradnju, održavanje i obnovu prometnica, a prva dovršena kapitalna investicija bit će južni dio obilaznice grada Poreča koja će biti dovršena do Uskrsa.

Uz izgradnju južne obilaznice Poreča, među ovogodišnjim kapitalnim investicijama Hrvatskih cesta, je i izgradnja jugoistočne obilaznice Marčane u što će biti utrošeno 4 milijuna kuna. Uz to izrađuju se i idejni projekti i projektna dokumentacija kako bi se mogle ishodovati sve potrebe dozvole da se započne s izgradnjom cesta i na ostalim dijelovima Poluotoka, kaže glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić. Dodaje kako je riječ o izgradnji obilaznice Buzeta, spojnoj cesti Lupoglav - Vranja, Rogovići - Lindarski križ te Veli vrh - Pula.

S druge strane u održavanje i rekonstrukciju istarskih prometnica u ovoj će se godini utrošiti 57 milijuna kuna. Izgradit će se nogostup od raskrižja Rogovići do naselja Stari Pazin, raskrižje u Radeki polju, raskrižje na odvojku prema zračnoj luci Puli, a Tamara Pajić ističe i nastavak radova na dionici ceste Zambratija - Umag te na rekonstrukciji ceste Vodnjan - Pula. 

U rekonstrukciju državne ceste Vodnjan - Pula ove će se godine utrošiti 10 milijuna kuna, a među značajnijih investicijama planirana je i obnova dionice državne ceste Dajla - Novigrad te rekonstrukcija Kolodvorske ulice u Umagu kao i obnova dionice ceste Kršan - Vozilići, zaključila je Tamara Pajić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.