Hrvatski radio

Radio Pula

Vižula Art Atelje

26.08.2022.

13:56

Autor: HRT

Vižula Art Atelje

Vižula Art Atelje

Foto: Općina Medulin / ustupljena fotografija

Predstavljen je novi projekt pulske Udruge Art studio, "Vižula Art Atelje" koji će provesti u partnerstvu s medulinskom Udrugom Sakramenski i uz financijsku podršku Općine Medulin. Započinje u nedjelju 28. klolovcoza.

Projekt se financira iznosom od 20.000 kn, u Arheološkom parku Vižula od 28. kolovoza do 1. listopada 2022. godine, a obuhvaća očuvanje, valorizaciju i prezentaciju lokalne povijesti i baštine.


Vižulu Art Atelje osmislila je Udruga Art studio koja će u svojevrsnom ateljeu na otvorenom unutar Arheološkog parka Vižula održavati radionice na kojima će se izrađivati replike i interpretacije predmeta pronađenih na tom i okolnim arheološkim nalazištima.


U završnici projekta održat će se izložba radova nastalih tijekom ukupno 10 radionica koja će biti predstavljena u prostoru centra Šantadur, a dio izrađenih radova potom će biti trajno izložen unutar info punkta Arheološkog parka Vižula, kako bi posjetiteljima kroz konkretne primjere i predmete približili život Rimljana na toj lokaciji prije dvije tisuće godina.


Na otvorenju Vižula Art Ateljea u nedjelju 28. kolovoza održat će četiri umjetničke radionice pod vodstvom stručnih voditelja: radionica mozaika, izrade nakita od keramike, nakita od stakla i keramike, uz izradu antičkih frizura i „rimsko“ osvježenje. 


Za subotu 3. rujna predviđena je radionica izrade antičke keramike, 10. rujna radionica izrade antičkog nakita od stakla, 13. rujna antički mozaik izrađivat će učenici Osnovne škole „Dr. Mate Demarin“, a 15. rujna djeca iz Dječjeg vrtića Medulin. U subotu 17. rujna slijedi još jedna radionica antičke keramike, dok je za 24. rujna na programu radionica izrade antičkog nakita od keramike. 


U Centru baštine i održivog razvoja Šantadur 1. listopada održat će se završna izložba i druženje. 


Sve radionice za polaznike su besplatne, a zainteresirani se mogu prijaviti e-mailom na info@artstudio-pula.hr te na Facebook i Instagram stranicama Art studija. Broj polaznika je ograničen. 


Početak programa Vižula Art Ateljea ove nedjelje u Arheološkom parku Vižula predviđen je u 19,00 sati, a u slučaju kiše program će se održati u Multimedijalnom centru Općine Medulin, 3mc-u na medulinskoj placi u istom terminu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.