Hrvatski radio

Radio Pula

Vladavina prava sve obvezuje

03.09.2013.

18:15

Autor: Klara Dujmović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatskoj trebaju prosvjetitelji da bi objasnili kako dvojezične ploče nisu udar na integritet Vukovaraca, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin.

Ističe da se stidjeti i odgovarati trebaju svi oni koji su '91. razarali Vukovar, ali smatra da ni razbijanje ploča ne služi na čast onima koji su to učinili.

Hrvatska mora provesti zakon o dvojezičnosti jer nas vladavina prava sve obvezuje, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare Damir Kajin. Uvjeren je da se ti prosvjedi ne bi događali da je kojim slučajem u Vukovaru na vlasti HDZ.

Koristi se možda jedan opravdani revolt Vukovaraca socijalnom slikom grada i zemlje da se eto u režiji DHZ-a destabilizira s jedne strane Vukovarska ali i Hrvatska vlast.

Dosta je huškanja jer kaos u ovoj zemlji ne treba nikome, poručuje nezavisni zastupnik Damir Kajin.

Konačno kad govorimo o gradskom statutu Grada Vukovara mi koji smo dulje u Saboru znamo kako je to teklo: Pupovac i Sanader zbog potreba loklanih izbora i pokušaja da HDZ ostane na vlasti dogovorili su se oko ćirilice.

Kajin se slaže sa Stožerom za obranu hrvatskog Vukovara da se ne treba udarati na Vukovar i oko njega voditi politička bitka. No, Kajin se zapitao od koga treba braniti Vukovar. Vukovar je '91 obranio Hrvatsku nakon čega je obranjen mirnom reintegracijom, zaključio je Kajin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.