Hrvatski radio

Radio Pula

Vladine reforme ne rješavaju probleme radnika i umirovljenika

17.01.2017.

17:40

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vladina porezna reforma ne rješava goruće probleme ugroženih radnika i umirovljenika, smatraju u Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije te pozivaju političare da počnu razmišljati o budućnosti, pogotovo mladih, jer su statistike odlazaka i zapošljavanja u drugim zemljama poražavajuće.

S poreznom reformom vrlo su malo ili ništa dobili oni kojima je to najpotrebnije. Predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić tvrdi kako brojni poslodavci smatraju da neto plaća radnika treba biti veća od četiri tisuće kuna jer novca ima, no ne raspoređuje se na radnika, pogotovo ne u turizmu što začuđuje jer je poslovna dobit u toj grani izuzetno velika. To znači da se radnik ne poštuje.

Mladi ne odlaze iz zemlje zbog veće plaće već zato što u Hrvatskoj ne vide svoju budućnost. Umirovljenici se pak, gotovo i ne spominju. U ovom trenutku dobro bi došla konsolidacija umirovljeničkih udruga kao balast nezasitnom kapitalizmu, neovisno o tome promovira li ga HDZ ili SDP, jer socijalnoga nema niti u jednoj, niti u drugoj opciji, tvrdi Bruno Bulić.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.