Hrvatski radio

Radio Pula

Vođeni razgled u Kući istarskog maslinovog ulja

26.01.2022.

11:30

Autor: HRT

Noć muzeja 2022.

Noć muzeja 2022.

Foto: Kuća istarskog maslinovog ulja / snimka zaslona

U sklopu Noći muzeja 2020., u Puli će svoja vrata otvoriti i Kuća istarskog maslinovog ulja na novoj adresi u Istarskoj 30. Posjetitelji će moći saznati zanimljivosti iz povijesti istarskog maslinarstva od rimskog razdoblja do danas, pogledati dva filma o tradicionalnom i suvremenom načinu prerade, čuti više o projektu Aristoil i utjecaju maslinovog ulja na zdravlje.

Muzej će biti otvoren od 18 sati, a vođeni razgled bit će omogućen u 18.30 i 19.30.


U sklopu Noći muzeja, u Kući istarskog maslinovog ulja bit će predstavljen i pulski gin Sette Monti koji će posjetitelji moći i kušati. Gin je osmislio pulski barmen Karlo Damjanić, a naziv je dobio prema sedam brežuljaka na kojima se proteže grad Pula. Čine ga sedam pomno biranih sastojaka: bergamont, borovica, perzijska ruža, korijander, kamilica, sladić te korijen angelice. Gin posvećen Puli, u samo je osam mjeseci osvojio tri nagrade na svjetskoj razini: dvije zlatne i jednu brončanu medalju na World Gin Awards.


Prilikom razgleda muzeja obavezne su važeće COVID potvrde i pridržavanje epidemioloških mjera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR