Hrvatski radio

Radio Pula

Vodnjan dobio novo suvremeno reciklažno dvorište

18.05.2019.

14:45

Autor: Klara Dujmović

(foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

(foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Foto: - / -

U Vodnjanu je otvoreno suvremeno reciklažno dvorište vrijedno više od 4 milijuna kuna. Mjesto je to gdje će stanovnici s tog područja moći predati nekoliko desetaka različitih vrsta otpada što će doprinijeti očuvanju okoliša.

Novo se reciklažno dvorište prostire na 2 tisuće četvornih metara. Tu su postavljeni spremnici i prostori za zbrinjavanje 40 različitih vrsta otpada, od primjerice plastike i metala, do opasnog otpada i guma, ističe Moira Drandić Pauro, pročelnica za komunalne djelatnosti grada Vodnjana.

Tri milijuna kuna potrebnih za izgradnju reciklažnog dvorišta dobiveno je bespovratno putem Fonda za zaštitu okoliša. Grad Vodnjan, je kaže gradonačelnik Kaludio Vitasović, izvojio još milijun kuna.

Novo će reciklažno dvorište povećati postotak selekcioniranog prikupljenog otpada i smanjiti broj divljih deponija s kojima muku muči ne samo Vodnjan, već i ostali isatrski gradovi.

Opširnije poslušajteu nastavku.

Vodnjan dobio novo suvremeno reciklažno dvorište

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.