Hrvatski radio

Radio Pula

Vodnjan – otvoreni grad

19.05.2022.

10:14

Autor: HRT

Transparentnost

Transparentnost

Foto: Grad Vodnjan / ustupljena fotografija

Grad Vodnjan je pokrenuo projekt "Vodnjan – otvoreni Grad“ čiji je cilj omogućiti građanima putem elektroničkih usluga koje obuhvaćaju informiranje i/ili  komunikaciju s gradskim službama, dati uvid u funkcioniranje grada na jednom mjestu.

"Jedan od najvažnijih ciljeva je aktivno uključivanje građana u komunikaciju s Gradom zbog čega je od iznimne važnosti nastojanje da se građanima približe relevantne informacije. Digitalizacija pridonosi efikasnijem upravljanju Gradom, optimizaciji investiranja, ostvarivanju ušteda i bržem donošenju odluka što za građane u konačnici znači kvalitetniji i bolji životni standard", ističu u Gradu Vodnjanu.


Na web platformi "Vodnjan – otvoreni Grad“, koja će biti otvorena za korištenje putem računala, tableta i smartphona, nalazit će se moduli: "Transparentnost proračuna - iTransparentnost" pregled isplata iz proračuna, "MojProračun“ – informacije o prijedlogu proračuna za građene i mjesto participiranja građana i "Financijske kartice“ – pregled i stanje obaveza građana prema Gradu.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR