Hrvatski radio

Radio Pula

Vodnjan povoljno iznajmljuje poslovne prostore

22.01.2019.

10:03

Autor: Senka Mošnja

foto:Saša Miljević/PIXSELL

foto:Saša Miljević/PIXSELL

Foto: - / -

Kako bi oživjelo središte grada, zadržali se mladi i vratili gospodarstvenici, u Vodnjanu su odlučili iznajmljivati poslovne prostore po povoljnim uvjetima. U gradu koji ima manje od 7 tisuća stanovnika, sada su, naime, sve gospodarske djelatnosti koncentrirane na njegovoj periferiji.

Iako su neki izlozi u glavnoj, Trgovačkoj ulici u Vodnjanu - oblijepljeni fotografijama istarskih kažuna, što bi moglo sugerirati da je iza stakla nekakva radionica namijenjena čuvanju tradicije - zapravo je riječ o praznim prostorima. Dvadesetak takvih neiskorištenih poslovnih prostora Grad sada daje u najam.

Gradonačelnik Klaudio Vitasović ističe da je 5 godina besplatni najam i da će se sva ulaganja koja će biti učinjena u te prostore priznat u cijenu zakupnine.

A cijena, kažu, neće biti velika. Ugovor se sklapa na 20 godina, a minimalno je 10. Poziv za iskazivanje interesa otvoren je do kraja mjeseca i nisu određene djelatnosti koje će se moći obavljati, kaže pročelnica za gospodarstvo i europske projekte Moira Drandić Pauro te dodaje da svatko tko je zainteresiran može podnijeti ponudu koja nije obvezujuća, gdje može napisati za koji je poslovni prostor zainteresiran i kakvu djelatnost želi obavljati u Trgovačkoj ulici i na području Vodnjana.

Nakon javnog poziva, raspisat će se natječaj. Nastavak je to aktivnosti kojima se žele privući mladi. Posljednje su se odnosile na dodjelu 6 stanova u starogradskoj jezgri po povoljnim uvjetima, te 14 parcela na kojima se dodijeljivalo pravo građenja za jednu kunu po četvornome metru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.