Hrvatski radio

Radio Pula

Vodnjanci dostavili humanitarnu pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji

05.01.2021.

12:25

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Grad Vodnjan/ustupljena fotografija

Foto: Grad Vodnjan/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Pomoć je u suradnji s lokalnim vlastima i stožerima dostavljena izravno u domove obitelji na područje Grada Gline, u naselja koja su smještena u najnepristupačnijim dijelovima Banovine. Humanitarna pomoć se u Vodnjanu, Galižani i Peroju prikupljala 30. i 31. prosinca.

Dio humanitarne pomoći je već ranije dostavljen u Petrinju, Mošćenicu te naselja Knezovljani i Mečenčani. Grad Vodnjan je i s ostalim gradovima i općinama u Istarskoj županiji financijski pomogao Sisačko-moslavačku županiju. 

Vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović i pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Filip Macan s volonterima iz Vodnjana i Galižane dostavili su prikupljenu hranu, odjeću i higijenske proizvode. 

- Svima u ime Grada zahvaljujem na doprinosu u prikupljanju humanitarne pomoći. Posebno se zahvaljujem i svim volonterima koji su sudjelovali i koji sudjeluju u Akciji prikupljanja pomoći te svima koji su sa svojim dostavnim vozilima dostavljali humanitarnu pomoć na dogovorene lokacije. Svi ste pokazali veliko srce i zato vam od srca zahvaljujem na svemu. Budimo i dalje blizu stradalima jer će im svaka buduća pomoć biti potrebna te pozivam sve građane da i dalje pomognu sukladno svojim mogućnostima - istaknuo je gradonačelnik Vitasović. 

Humanitarna pomoć može se dostaviti putem Crvenog križa Istarske županije koji je zadužen za koordinaciju aktivnosti prikupljanja i dostave materijalne i nematerijalne pomoći za potrebe ugroženih područja Sisačko-Moslavačke županije.  

 

Galerija
Foto: Grad Vodnjan/ustupljena fotografija, Foto: -/-
Foto: Grad Vodnjan/ustupljena fotografija, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.