Hrvatski radio

Radio Pula

Volonterska akcija učenika O.š. Šijana

23.04.2021.

11:41

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Zelena Istra/ustupljena fotografija

Foto: Zelena Istra/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Učenici Osnovne škole "Šijana" završili su volontersku akciju kojom su pomogli napuštenim životinjama te uspostavili kontakt sa socijalno ugroženim sugrađanima. Posjetili su napuštene pse i mačke za koje se brinu korisnici Prihvatilišta za beskućnike Crvenog križa Pula.

Zbog ograničenja uzrokovanih epidemiološkim mjerama i online nastave učenici eko grupe Mladi prirodnjaci kod kuće su ispekli keksiće za pse. Njihovi mlađi prijatelji, četvrtaši uključeni u Grupu odnijeli su ih u prihvatilište gdje ih je dočekala Helena Babić, voditeljica dnevnog boravka prihvatilišta koja im je objasnila kako funkcionira njihov rad i upoznala ih s korisnicima centra koji se brinu za životinje. Učenici su proveli vrijeme družeći se s njima i napuštenim psima i mačkama za koje se brinu te su im predali svoje donacije i počastili ih kolačima koje su za njih ispekli. 

Akcija je provedena u okviru projekta Zelene Istre "Znanje za održivo djelovanje", u suradnji s udrugom "Ruka šapi". Učenici su u sklopu projekta odslušali i radionice o volontiranju Volonterskog centra Istra te isplanirali svoju akciju uz pomoć voditelja iz Zelene Istre. Uz Osnovnu školu Šijana program radionica o volontiranju i volonterske akcije provele su još tri pulske škole – Osnovna škola Kaštanjer, Osnovna škola Monte Zaro i Gimnazija Pula te dvije škole iz Knina koje su također uključene u projekt. 

Projekt se provodi u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.