Hrvatski radio

Radio Pula

Vrijedna donacija Općoj bolnici Pula

05.02.2021.

15:40

Autor: Tomislav Šikić

Foto: OB Pula/ustupljena fotografija

Foto: OB Pula/ustupljena fotografija

Foto: - / -

U Općoj bolnici Pula zaprimljena je donacija suvremenog dezinfekcijskog uređaja Clean Cube Classic u vrijednosti od 47.172,60 kuna za potrebe Tima za kontrolu bolničkih infekcija. Uređaj je donirala tvrtka Uljanik tehnički plinovi.

U vrijeme pandemije COVID-19 infekcije postoji velika potreba za sigurnom dezinfekcijom prostora. Radi se o istom uređaju kakav je već isporučen u OB Pula i koji je u uporabi, tako da je upravljanje već poznato operativnom osoblju.

Prema iskustvima, riječ je o jednoj od najučinkovitih metoda dezinfekcije prostora. Moderni uređaj služi za dezinfekciju prostora upotrebom tehnologije vodikovog peroksida.

Na primopredaji opreme bili su nazočni predstavnici UTP d.o.o. Kristijan Veličković, ing.inf. referent prodaje i Vanja Ivančević, rukovoditelj logistike i distribucije, a uime Opće bolnice Pula zamjenik ravnateljice Ivica Fedel, dr.med. i sestra za kontrolu bolničkih infekcija, Martina Močenić, mag.med.techn.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.