Hrvatski radio

Radio Pula

Vrijedna nagrada Ekomuzeju Batana i rovinjskoj luci

27.11.2013.

15:18

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Federacija za pomorsko blago Mediterana sa sjedištem u Marseilleu dodijelila je drugo mjesto projektu rovinjske gradske lučice i tamošnjeg Ekomuzeja posvećenog batani.

O vrijednom priznanju novinare je izvijestio rovinjski dogradonačelnik Marino Budicin. Na natječaj za pomorsko blago Mediterana grad Rovinj, tamošnja lučka uprava i Ekomuzej "Kuća o batani "prijavili su se prije dvije godine s projektom povijesne luke i batane. Priznanje i visoko drugo mjesto među 15 najboljih projekata mediteranskih luka upravo je pristiglo.

Projektom smo uspjeli pokazati kakvu je ulogu rovinjska luka imala kroz povijest, kaže dogradonačelnik Rovinja povjesničar Marino Budicin. Rovinjska luka i danas ima jaku privlačnu snagu. U gradu svi putovi završavaju u luci, kaže Budicin. 

O značaju priznanja govori i podatak o stotinu prijavljenih projekata a rovinjska luka bila je jedina hrvatska luka predstavljena na natječaju posvećenom povijesna memoriji mediteranskih luka.

Više o tome poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Pulska noć

Pulska noć