Hrvatski radio

Radio Pula

Vrlo dobra turistička godina u Rapcu

15.09.2013.

11:25

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistički djelatnici u Rapcu zadovoljni su glavnom turističkom sezonom pa kao, uostalom i diljem Jadrana, zbrajaju rezultate. Turistički djelatnici Rapca zadovoljno trljaju ruke. Do kraja kolovoza ostvareno je 3 posto više noćenja i 3 posto više dolazaka nego lani.

Radmila Paliska Kos, direktorica TZ-a Labin-Rabac istaknula je kako je to bolje od 2012. koja je čak pet posto bila bolja od godine prije, dok je pak 2011. imala sedam posto bolje rezultate od 2010. Ove je godine turističku ponudu Rapca obogatio i novi hotel Casa Valamar Sanfior u koji je uloženo 60 milijuna kuna. Karmela Višković, direktorica tog hotela kaže da je investicija opravdana jer su ostvarili postavljene ciljeve, a popunjenost je bila veća od 95 posto.

Tradicionalno Rapcu su najvjerniji Nijemci i Austrijanci koji čine polovicu gostiju, a ove ih je godine više nego lani, no manje je Talijana i Čeha. Trenutačno ondje još uvijek boravi više od šest tisuća turista. Prema riječima Edija Černjula, predsjednika uprave Rivijera Adrie posezona ide izuzetno dobro, lipanj nije bio nimalo lošiji pa ovu godinu smatraju vrlo dobrom i uspješnom.

Rabac će ove godine ostvariti plan od milijun i 320 tisuća noćenja. Najavljuju se i nove investicije, potpuna obnova vile Ava, uređenje turističkog naselja Girandela te hotela Marina i Mediteran koji bi nakon toga dobiti 4 zvjezdice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.