Hrvatski radio

Radio Pula

Weekend Bike & Gourmet Tour

20.05.2022.

13:14

Autor: HRT

Weekend Bike&Gourmet Tour

Weekend Bike&Gourmet Tour

Foto: Dora Novak / ustupljena fotografija

Dvodnevna rekreativna biciklijada "Weekend Bike & Gourmet Tour" održat će se 21. i 22. svibnja u Rovinju. Svakog od ta dva dana vozit će se različitim stazama prolazeći kroz brojna istarska mjesta u kojima se mogu okusiti razne prepoznatljive gourmet delicije Istre.

Prvog se dana vozi staza “Monti” duljine gotovo 54 kilometara, na kojoj sudionike očekuju autohtona jela istarske unutrašnjosti, dok je drugi dan na redu staza “Mare” duga 48,5 kilometara koja nudi morske poslastice. Sudionike će ugostiti Konoba & Pizzeria "Bocca d'oro" u Rovinjskom Selu, Ugostiteljski obrt „Mofardin“ te Ugostiteljski obrt „Albachiara“ u kojima će imati prilike uživati u vrhunskim istarskim delicijama.


Start biciklijade i u subotu i u nedjelju je u 10 sati kod Sportskog centra hotela Eden, a sve nas zasigurno očekuje prava pustolovina prepuna raznih iznenađenja jer se putem prolazi vidikovcem nad Limskim kanalom, park šumom Zlatni rt, a posjetit će se i arheološko nalazište Monkodonja, Kaštel Soardo- Bembo, fortifikacijska utvrda iz austrougarskog doba Fort Forno...


Organizatori su Turistička zajednica grada Rovinja, Udruženje obrtnika grada Rovinja i turistička kompanija Maistra. Na raspolaganju tijekom cijele vožnje sudionici će imati profesionalnog vodiča i pratitelja te osigurane obroke i pića na gourmet odmorištima predviđeni programom (Istrian Brunch i Istrian Picnic) kao i prigodni poklon nakon završetka biciklijade.


Događaj namijenjen svima starijima od 14 godina koji se rekreativno bave biciklizmom, bez obzira dolaze li na MTB biciklima, električnim ili trekking. 


Cijena sudjelovanja je 250 kuna po danu, a za paket od dva dana 450 kuna.


Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail outdoor@maistra.hr ili na dan događaja na startnoj lokaciji.

Galerija
Weekend Bike&Gourmet Tour, Foto: Dora Novak/ustupljena fotografija
Weekend Bike%Gourmet Tour, Foto: Dora Novak/ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.