Hrvatski radio

Radio Pula

Wikend media festival - deseto izdanje skupa komunikacijske industrije

22.09.2017.

15:14

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predzadnji rujanski vikend u Rovinju protječe u znaku jubilarnog, desetog Wikend media festivala. Već tradicionalni skup komunikacijske industrije u tom je gradu okupio više od četiri tisuće sudionika i stotinjak govornika.

Trodnevni festival u Rovinju još se jednom potvrđuje kao najveće regionalno okupljanje komunikacijskih stručnjaka. Prostori bivše tvornice duhana prepuni su sudionika koji svojim dolaskom svakako znatno doprinose posezonskim rezultatima u gradu. "Poseban je rođendanski Wikend media festival" koji i ove godine donosi brojne goste, istaknute stručnjake i važne teme, rekao je direktor WMF-a Tomo Ricov. Izdvaja primjer Srđana Šapera istaknutog komunikacijskog stručnjaka koji se marketingom bavi tri desetljeća i koji više od dvadeset godina vodi uspješnu međunarodnu marketinšku kompaniju McCann s preko 600 zaposlenih diljem Europe. Šaper, inače bivši glazbenik i jedan od osnivača nekadašnje kultne grupe Idoli, smatra kako je komunikacijska industrija danas možda u najboljoj poziciji dosad. Među brojnim temama predavanja i diskusija što se danas i sutra održavaju u pet dvorana stare tvornice su kreativno dokoličarenje, iskustva nordijskih komunikacijskih stručnjaka, Agrokor, radio kao medij jači nego ikad, novinarstvo 21. stoljeća te među ostalim, nova era digitalnoga bankarstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.