Hrvatski radio

Radio Pula

XXVI. dodjela Nagrade Laurus nobilis

03.05.2022.

09:49

Autor: HRT

Laurus nobilis

Laurus nobilis

Foto: Gradska knjižnica Poreč / ustupljena fotografija

Gradska knjižnica Poreč ove će godine po dvadeset i šesti put dodijeliti literarnu Nagradu Laurus nobilis. Riječ je o nagradi za koju porečka knjižnica svake godine raspisuje natječaj za izvorno prozno djelo u vidu kratke priče, humoreske, kozerije, pjesme u prozi, putopisa, biografskog zapisa, eseja, i to na hrvatskom i/ili talijanskom jeziku te na čakavskom dijalektu za učenike osnovnih i srednjih škola Poreštine.

Osim osvajanja nagrade - novčanog bona za kupnju knjiga te trodnevnog putovanja u Zabok, poticaj mladim autorima tiskanje je njihovih tekstova u knjizi PoZiCa, zbirci najboljih literarnih ostvarenja kojom još od 1995. godine tri prijateljska grada, Poreč, Zabok i Crikvenica stvaraju neraskidive kulturne veze.


Tko je pronašao svoje mjesto u PoZiCi i koje je radove prosudbeni odbor proglasio najboljima, saznat ćemo na svečanoj dodjeli nagrada i pohvala u petak, 6. svibnja 2022. godine u 19 sati u Istarskoj sabornici.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR