Hrvatski radio

Radio Pula

Za Duhove u Istri 100 tisuća turista

19.05.2018.

16:42

Autor: Senka Mošnja

(Foto:Duško Marušić/PIXSELL)

(Foto:Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Šest istarskih kampova našlo se među najboljih 85 u Europi, a Hrvatska je jedna od 12 najboljih kamping destinacija na starom kontinentu - ocijenili su to kampisti ujedinjeni u svjetsku organizaciju kamping potrošača FICC.

Udruga sa sjedištem u Bruxellessu okuplja više od pet milijuna poklonika kampiranja u svijetu. Prema njihovoj ocjeni, među najboljima su kampovi Bijela uvala u Poreču, Ulika u Červar Portu i Park u Umagu, sva tri u sastavu Plave Lagune, zatim Lanterna u Taru Valamar Riviere te rovinjski kampovi Valalta i Maistrin Polari.

Ovi će kampovi zasigurno biti puni i za blagdan Duhova. U južnoj Njemačkoj i Austriji naime počeli su dvotjedni školski praznici, pa su mnogobrojne tamošnje obitelji s djecom za odmor izabrale upravo Istru. Popunjavaju se hoteli, osobito oni koji imaju više zadržaja za najmlađe, ali i kampovi. Procjenjuje se da bi u Istri ovih dana moglo boraviti i do 100 tisuća gostiju. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.