Hrvatski radio

Radio Pula

Za istarske projekte gotovo 90 milijuna kuna europskog novca

12.12.2016.

11:07

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i istarski župan Valter Flego potpisali su u Puli tri ugovora vrijedna 90-ak milijuna kuna. Novac će se uložiti u pulski Studentski dom, dva istarska kaštela te izradu projekte dokumentacije za revitalizaciju kulturnih dobara.

Gotovo 60 milijuna kuna dobit će pulski Studentski dom za širenje svojih smještajnih kapaciteta, 23 milijuna kuna uložit će se u revitalizaciju svetvinčentskog kaštela Morosini - Grimani te buzetskog Petrapilosa te 6 milijuna i 700 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za revitalizaciju kulturnih dobara u Pazinu, Buzetu, Svetvinčentu i i Kanfanaru. Riječ je o novcu iz europskog operativnog programa Konkurentnost i Koehzija istaknula je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac

Istarska županija uspješna je u povlačenju novca iz europskih fondova rekao je župan Valter Flego istaknuvši kako je cilj povući što više novca i u razdoblju do 2020-te godine te kako je u Istri trenutačno u realizaciji 80 projekata ukupne vrijednosti 80 milijuna eura.

S gotovo 60 milijuna kuna u 36 mjeseci u pulskom Studentskom domu izgradit će se dva nova paviljona s dodatnih 248 studentskih ležajeva, kaže rektor pulskog Sveučilišta Alfio Barbieri. Ističe kako će tada ukupni kapacitet Studentskog doma biti oko 400 ležajeva što dodatno obogaćuje standard studiranja u Puli.

Dva istarska kaštela u Svetvinčentu i Buzetu za čiju su revitalizaciju danas potpisani ugovori bit će u potpunosti obnovljena čime će se dodatno poboljšati turistička i kulturnba ponuda Poluotoka.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.