Hrvatski radio

Radio Pula

Za Uskrs u Istri nešto manje gostiju nego lani

21.03.2016.

11:49

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnji su uskrsni blagdani kalendarski ranije nego prethodnih godina pa će gostiju u Istri za Uskrs biti nešto manje. Iz županijske Turističke zajednice izvijestili su kako se očekuju oko 17 tisuća turista koji će ostvariti oko 55 tisuća noćenja što je 10 do 15 posto manje u odnosu na lani.

Uskrsni su blagdani pred vratima i počinje turistička predsezona. Ove godine ranije nego prethodnih što je i razlog zašto će gostiju idućeg blagdanskog vikenda u Istri biti nešto manje nego inače, ističe direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević. Pojašanjava i kako će ključnu ulogu odigrati i vrijeme, koje je posebno važno u kamping sektoru.

Nakon uskrsnih blagdana, predsezona bi trebala biti dobra, kaže Ivošević ističući kako je prema svim informacijama sa stranih tržišta trenutačno stanje bukinga dobro.

S obzirom na drugačiji raspored blagdana nego lani, ove bi godine kraj ožujka i početak travnja te početak i kraj svibnja trebali biti dobri. Do 10- og lipnja očekujemo, dodaje Ivošević dobre rezultate, a nakon toga trebat će se dodatno potruditi kako bi i to predsezonsko razdoblje bilo dobro popunjeno.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.