Hrvatski radio

Radio Pula

Zadnji dan dubinskog snimanja Uljanika

24.01.2019.

12:31

Autor: Tatjana Kaštelan

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Danas istječe rok za dubinsku analizu, takozvani data room, u Uljaniku. Stanje u brodogradilištu može se analizirati još danas od 8 do 18 sati. A rok za dostavu ponuda za strateško partnerstvo je sutra u 20 sati.

Ministar gospodarstva Darko Horvat optimističan je i najavljuje kako će Uljanik dobiti bar dvije ponude. Koliko će one biti ozbiljne dat ćemo priliku Upravi da tijekom subote otvori i kratko proanalizira pristigle ponude, a u ponedjeljak u 11 sati Uprava će ih prezentirati na Ministarstvu gospodarstva. Već za utorak smo sazvali zajednički sastanak sindikata, Uprave i mojih kolega na ministarstvu gospodarstva, kaže ministar Horvat.

Istovremeno, radnici i kooperanti grade luksuznu polarnu jahtu 'Scenic Eclipse 1' vrijednu 200 milijuna eura, jedinu takvu u svijetu. Naručitelj je australska Scenic Grupa za koju se pretpostavlja da je jedan od budućih ozbiljnih Uljanikovih partnera.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.