Hrvatski radio

Radio Pula

Zapošljavanje i samozapošljavanje uz pomoć udruge Informo

23.05.2017.

16:08

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga za poticanje zapošljavanja, stručno usavršavanje i obrazovanje Informo, sutra građanima otvara svoja vrata u sjedištu u Vodnjanu. Sve se češće razmišlja o zapošljavanju uz stjecanje poslovnih iskustava na tržištu Europske unije, ističu u Udruzi.

Zaposli se! – Jedan je od projekata udruge Informo, namijenjen malim i srednjim poduzetnicima koji žele steći znanje i iskustvo u poslovnom svijetu, u zemlji ili u inozemstvu, kaže Maja Manzin, projektna asistentica u udruzi. Informo je posrednička organizacija između mladih i postojećih poduzetnika.

Jako je korisno sudjelovati u programima. No, prije svega, treba znati osnove pri zapošljavanju - od pisanja životopisa odnosno motivacijskog pisma, do samog nastupa na razgovoru za posao. Traži se puno, no najvažnije je ne odustati.

Sutra je Dan otvorenih vrata udruga u Istri - među njima će i udruga Informo, u Vodnjanu na adresi Sveta Katarina 9, otvoriti svoja vrata građanima. Uz to, program erasmus  za mlade poduzetnike je u tijeku, za sve koji imaju ideju ili vode poduzeće manje od tri godine. A u sklopu projekta Zaposli se, u četvrtak 8. lipnja u pulskom Rojcu - uz aktualne mjere na državnoj razini, bit će riječi o prilikama za zapošljavanje i samozapošljavanje.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.