Hrvatski radio

Radio Pula

"Zasadi drvo, ne budi panj": simbolično posađena stabla u Kašteliru

12.12.2020.

07:15

Autor: Tomislav Šikić

Lovnik Danijel Petrović (Foto: Premium image/ustupljena fotografija)

Lovnik Danijel Petrović (Foto: Premium image/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Općina Kaštelir-Labinci simboličnom sadnjom pet stabala uključila u građansku akciju “Zasadi drvo, ne budi panj”. Stabla su posadili Enio Jugovac, načelnik općine, Marko Bratović, predsjednik PU Vitis, Vili Kocijančić, predsjednik DVD-a, Danijel Petrović, lovnik te svećenik Želimir Bagavac.

U petak 11. prosinca, točno u podne, svatko od njih posadio je jedno stablo kojem je tako simblično postao i kum, a lokacija Prisadi, na kojoj su se posadila stabla zamišljena je kao jedna od mnogobrojnih zelenih zona u općini. 

Akcija će se nastaviti i u sljedećim mjesecima, sadnjom još stabala na različitim lokacijama, a cilj je da se uključi što više stanovnika s područja Općine Kaštelir-Labinci. 

- Kroz ovu inicijativu želimo posaditi što više stabala na području naše općine i ujedno osnažiti građane da se uključe i postanu stvaratelji budućnosti kakvu žele. Općina će u suradnji s Udrugom Vitis organizirati daljnju sadnju stabala te će svim zaintereiranim stanovnicima općine podijeliti sadnice da ih posade gdje žele, kako bi zajedničkim snagama naše okruženje učinili zdravijim i ljepšim – rekao je Enio Jugovac, načelnik Općine Kaštelir-Labinci, poželjevši svima Sretan Božić i nadolazeću Novu godinu. 

- Božićni i novogodišnji blagdani prikladno su vrijeme da se sjetimo jedni drugih i da oživimo svoje zajedništvo. Svima želim sretan i blagoslovljen Božić, rekao je župnik Želimir Bagavac.

Odabrana stabla su zimzeleni cedrovi koji simbolički ukazuju na predstojeće Božićne blagdane.

O akciji smo razgovarali sa zamjenikom načelnika Općine Kaštelir-Labinci Karlom Grepcom.

Karlo Grebac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.