Hrvatski radio

Radio Pula

Završava 22. Sa(n)jam knjige u Istri

11.12.2016.

15:04

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posljednjeg dana 22. Sajma knjige u Puli dodijeljena je čitalačka nagrada dr. Ivo Borovečki te nagrada Libar za vajk koju određuju glasovi publike. U proteklih desetak dana sajam je posjetilo više od pedeset tisuća ljudi.

Umirovljeni pulski liječnik Lems Jerin proglašen je ovogodišnjim dobitnikom čitalačke nagrade dr Ivo Borovečki. Ovo priznanje dodjeljuje sajamski žiri četvrtu godinu zaredom dugogodišnjim posjetiteljima - velikim ljubiteljima pisane riječi. 

Dodijeljena je i nagrada Libar za vajk. Prema glasovima publike najboljom je knjigom proglašen "Pjevač u noći" Olje Savičević Ivančević u izdanju Sandorfa. U samome vrhu prema ocjeni publike našle su se još i "Opća teorija zaborava" Joséa Eduarda Agualuse te fotomonografija "Istra/Istria: stvorena po mjeri čovjeka" Igora Zirojevića i Silvia Forze.

Direktorica Sajma Magdalena Vodopija zadovoljna je 22. izdanjem manifestacije. Već su počele pripreme za iduću godinu kad će u regionalnom fokusu biti hercegovačka književnost.

Poslušajte prilog. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.