Hrvatski radio

Radio Pula

Završava sezona letenja u pulskoj Zračnoj luci

25.10.2016.

10:05

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kroz pulsku Zračnu luku ove je sezone prošlo više od 400 tisuća putnika prvi put nakon 25 godina. Uvedeno je čak 13 novih zračnih linija prema europskim odredištima, a posljednji let bit će 2. studenog iz Londona prema Puli. U pulskoj su Zračnoj luci već počele i pripreme za iduću godinu.

Pulska Zračna luka sezonska je luka, pa idućeg tjedna završavaju letovi prema poznatim europskim odredištima. Pula je od početka sezone u travnju bila povezana s 30-ak međunarodnih odredišta, a uvođenje novih 13 linija rezultiralo je dovođenjem četiri nove zrakoplovne kompanije. Najbrojni su bili britanski gosti, 18 posto ih je bilo više nego lani, slijede Nijemci s porastom od 14 posto, te Rusi, Francuzi i Šveđani, kaže direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo. Ne krije zadovoljstvo što je prvi put nakon 1990. godine kroz Zračnu luku Pula prošlo više od 400 tisuća putnika.


U pulskoj su Zračnoj luci počeli i pregovori oko uvođenja još novih zračnih linija iduće sezone. Tako primjerice Eurowings planira letjeti prema čak pet odredišta u Njemačkoj, a veći broj sjedišta prema Puli najavila je i kompanija Jet2.com, dok kompanija Thomson uvodi novu liniju prema Edinburghu. No ipak prije sezone, dodatno će se urediti infrastruktura Zračne luke, odnosno kompletno obnoviti uzletno slijetna staza, kaže Svemir Radmilo.

Zimi će se iz Pule moći letjeti isključivo prema Zadru, Zagrebu te Osijeku i Splitu. No već iduće predsezone počinju novi letovi, a u pulskoj Zračnoj luci, iduće godine optimistično očekuju čak, 500 tisuća putnika.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.