Hrvatski radio

Radio Pula

Zbog lošeg vremena i dalje problemi u prometu

06.02.2015.

10:18

Autor: Radio Pula

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mećava i dalje stvara velike probleme u Gorskom kotaru.

Zbog zastoja teretnog vozila i autobusa na staroj prometnici kod naselja Lokve te orkanske bure na dijelu autoceste Rijeka - Zagreb prekinut je cestovni promet između Rijeke i Delnica. Stara prometnica preko Gornjeg Jelenja od 8 sati zatvorena je za sav promet.

Tijekom dana može biti problema u autobusnom prometu, a bilo je i kašnjenja vlakova koji zasad ipak voze. Snijeg nošen vjetrom zameo je dio lokalnih cesta. Kamionima s prikolicama i tegljačima zabranjen je promet kroz Gorski kotar već dulje od trideset sati. U Delnicama su jutros izmjerena 82 centimetra snijega, a u naselju Begovu Razdolju 137.

Poslušajte izvještaj HAK-a.

U Istri, osobito na području Pule i Labina, puše jaka bura, na mahove i do 50 kilometara na sat. Županijski centar 112 tijekom noći i jutra zaprimio je 20-ak dojava o srušenim stablima, no promet na istarskim cestama teče neometano. Poteškoća nema ni na moru, a nekoliko brodica i jahti koje su se na njemu zatekle, sklonilo se u zaštićene uvale i luke, potvrdili su u Lučkoj kapetaniji Pula. Kapetan Luccio Toffetti ipak je pozvao sve nautičare na oprez.

Poslušajte upozorenje kapetana Luccia Toffettija svim nautičarima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.