Hrvatski radio

Radio Pula

Zbog malo autobusnih linija pulski školarci moraju poslijepodne "on line"

16.09.2020.

12:50

Autor: Jana Radić

foto: Duško Marušić/PIXSELL

foto: Duško Marušić/PIXSELL

Foto: - / -

Zbog nemogućnosti prijevoza učenika nakon završetka poslijepodnevne smjene, neke pulske škole prešle su na model u kojem kombiniraju jutarnju i on line nastavu. Prijevoznici, naime, ne mogu povećati broj linija jer zbog pandemije imaju značajne financijske gubitke.

-

Hana Tabaković i David Pamić, učenici su 3. razreda pulske Gimnazije. Oboje su putnici, Hani iz Loborike treba dvadestak minuta, a Davidu iz Barbarige oko 40 minuta. Pozdravljaju odluku škole o ukidanju poslijepodnevne smjene.

Pandemija je ostavila traga na prijevoznicima. Smanjio se broj putnika pa su i prihodi manji. U Pulaprometu od prošlogodišnjih 13 tisuća, broj putnika u dnevnom prometu pao je na 9 tisuća. Kako bi se našao optimalan model, dogovori s ravnateljima, ali i gradovima te općinama traju već mjesec dana, pojašnjava direktor Pulaprometa Igor Škatar.

Zadnju riječ ipak će imati gradovi i općine, koji jedini mogu financijski poduprijeti povećanje broja linija. Do tada će škole pojedinačno morati pronaći svoje modele nastave kako bi svi učenici bili ravnopravni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.