Hrvatski radio

Radio Pula

Zbog opasnosti unosa virusa u našu zemlju nema opuštanja

03.06.2020.

14:06

Autor: Džana Banić

Aleksandar Stojanović (foto: Mauro Giorgi/HRT)

Aleksandar Stojanović (foto: Mauro Giorgi/HRT)

Foto: - / -

Ni danas nema novooboljelih od COVID-a 19. U zadnja 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 30 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Istra je već danima područje slobodno od koronavirusa - nema novoboljelih, ni hospitaliziranih, ni osoba u samoizolaciji.

Od 17. travnja u Zavodu za javno zdravstvo analizirano je gotovo 3 tisuće uzoraka briseva a i nadalje ih se dnevno obradi između 50 i 120. Slobodnog cirkuliranja virusa nema, jedini način da virus ponovno uđe u Istru je bude unesen. Ta opasnost je stvarna, pa je pridržavanje mjera fizičke udaljenosti, nošenja maski u zatvorenom prostoru, dezinficiranja ruku i površina i sad od iznimne važnosti, ocjenjuje ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandar Stojanović.

-

Kroz novoosnovano županijsko povjerenstvo za turizam u suradnji s djelatnicima iz tog sektora napravljen je epidemiološki okvir, odnosno preporuke kojih se trebaju držati u svojim objektima, naglašava dr. Stojanović.

-

Razrađene su i sve preporuke i protokoli oko postupanja s mogućim zaraženim turistima u našim turističkim objektima, a Nacionalni stožer civilne zaštite objaviti će ih u petak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

EUROPA 27

SLAVEN KLIČEK