Hrvatski radio

Radio Pula

Zbor Turecky i vokalna grupa Soprano u Puli

29.06.2021.

14:48

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Udruga ruske nacionalne manjine u Istarskoj županiji “Ruski dom” /ustupljena fotografija

Foto: Udruga ruske nacionalne manjine u Istarskoj županiji “Ruski dom” /ustupljena fotografija

Foto: - / -

Besplatni koncert zbora Turecky i vokalne grupe Soprano iz Rusije s programom Unity songs, održat će se na pulskom Forumu u 21 sat. Zbor Turecky i vokalna grupa Soprano predstavit će svoj višegodišnji projekt "Pjesme pobjede".

Program uključuje izvedbu iskrenih i dirljivih pjesama o životu, miru, prijateljstvu, junaštvu i ljubavi, kao i svjetske hitove i glazbene komplimente na stranom jeziku. Koncert ima za cilj upoznati hrvatsku javnost s ruskom glazbom, stvoriti i razviti međusobno prijateljstvo, a namijenjen je svim zainteresiranim za upoznavanje ruske kulture i glazbe.

Za period 2018.-2019. godina ovaj projekt se odvijao u 14 zemalja svijeta (SAD, Kanada, Njemačka, Francuska, Češka, Mađarska, Poljska, Austrija, Italija, Izrael, Rusija, Bjelorusija, Slovenija i Kina). 2020. godine, usprkos pandemiji, projekt se odvijao u 7 europskih zemalja. Ovi su koncerti bili usmjereni na potporu kulturnih veza i jačanje prijateljstva između svjetskih prijestolnica. Ovaj dogadaj ima veliko kulturno značenje za Istru, kao i za cijelu Hrvatsku.

Projekt su podržali Vlada grada Moskve i Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije, Veleposlanstvo Ruske Federacije u Hrvatskoj, Udruga ruske nacionalne manjine u Istarskoj županiji Ruski Dom te grad Pula.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR