Hrvatski radio

Radio Pula

Zdraviji obroci dolaze u pulske škole

04.09.2013.

13:59

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon višegodišnjih priprema u sklopu projekta "Pula zdravi grad" u pulske se osnovne škole uvode zdravi obroci, izvijestili su na konferenciji za novinare u Komunalnoj palači predstavnici Grada i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Zdravi, kuhani obroci već se desetak godina pod nadzorom županijskog Zavoda za javno zdravstvo nude u gradskim vrtićima.Taj uspješni model promjene prehrambenih navika pulskih mališana sada se uvodi i u škole. To je važan projekt i Grad je u njega puno uložio, rekla je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Cijena školske marende se neće mijenjati, ali će se za taj novac učenicima nuditi drugačija hrana nego do sada, ističe voditeljica projekta Olga Dabrović Rac iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Prve takve obroke kušat će sutra učenici Osnovne škole Šijana, a pripremat će ih zajedno svi kuhari pulskih osnovnih škola. Na predstavljanju će biti i predstavnici roditelja jer da bi program potpuno uspio, nužna je i njihova suradnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.