Hrvatski radio

Radio Pula

Zdravstveni turizam_šansa stoljeća za Hrvatsku

28.02.2017.

14:27

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska ulaže četiri stotine milijuna eura u razvoj zdravstvenog turizma. Zahvaljujući spomenutim investicijama već dogodine se očekuje zapošljavanje dodatnih tisuću i pol radnika. Najavio ministar turizma Gari Capelli otvarajući konferenciju zdravstvenog turizma u u Rovinju

Zdravstveni turizam je izazov kojem Hrvatska ima što ponuditi. U pripremi je oko 400 milijuna eura investicija u tu djelatnost koja najbrže raste u svijetuIzmjenom Zakona o zdravstvenoj zaštiti i osiguranju, hrvatska vlada će, najavio je ministar Capelli, omogućiti javnim i privatnim ustanovama jednake uvjete djelovanja, kako bi se već dogodine, mogli uključiti u utakmicu za svoj dio turista koji putuju zbog zdravstvenih usluga.Najveći poslovni skup u Europi posvećen zdravstvenom turizmu okuplja 500 sudionika iz 60 zemalja. U mnoge od njih godišnje zbog zdravlja putuje 50 milijuna ljudi Pred Hrvatskom je šansa stoljeća, rekao je ovom prigodom profesor dr. Dtragan Primorac..U sklopu konferencije održat će se i skup predstavnika luksuznih europskih hotela te festival mediteranske prehrane.

 

poslušajte prilog

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.