Hrvatski radio

Radio Pula

Zelena stranka - Zeleni upozoravaju

24.11.2016.

14:03

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Da bi se ovo, što se trenutno događa na tržištu sa zdravstveno neispravnom hranom moglo dogoditi, upozoravali smo još prije dvadeset godina, rekao je na konferenciji za novinare Anton Rupnik iz Zelenog saveza - Zelenih.

 

Još tada, ova je udruga i stranka kao zaštitu zdravlja građana predlagala okretanje ekološkoj proizvodnji. No, u međuvremenu tržište je otvoreno za inozemne trgovačke lance koji gledaju da robu nabave što jeftinije a u prvom planu im je isključivo profit. Posljedica takve politike, koja je utjecala i na zamiranje domaće proizvodnje hrane, sada je stiglo na naplatu, istaknuo je na konferenciji za novinare Josip Anton Rupnik predsjednik Zelenog saveza - Zelenih.

Hrvatska se mora okrenuti takvoj proizvodnji te pozornost posvetiti edukaciji najmlađih. Zeleni savez - Zeleni ima već gotov projekt "Eko ide u školu".

Rupnik je podsjetio kako se prije 20 godina, na prijedlog zelenih, Skupština Istarske županije opredijelila da jedan od temelja njenog razvoja bude eko-agro turizam. Nažalost, zaključio je, do danas nije učinjeno koliko se moglo i trebalo.

 

Više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.