Hrvatski radio

Radio Pula

Žminj u Novoj godini s nikad većim proračunom

05.01.2021.

15:45

Autor: Tomislav Šikić

Foto: snimka zaslona/zminj.hr

Foto: snimka zaslona/zminj.hr

Foto: - / -

Općinsko vijeće Žminj izglasalo je najveći do sada proračun od postojanja Općine, u iznosu većem od 68 milijuna kuna. Planira se dovršetak dogradnje osnovne škole i izgradnja školsko-sportske dvorane.

Planirani početak izgradnje dvorane je čim bude ishodovana građevinska dozvola čije se izdavanje očekuje u drugoj polovici siječnja.

Osiguravanjem sredstava za taj projekt sva djeca s područja Općine Žminj imati će adekvatne radne uvijete za jednosmjenski rad kao i provođenje sportskih nastavnih i izvannastavnih aktivnosti. Osnovna škola u Žminju iz godine u godinu bilježi apsolutni porast broja učenika te su trenutačni kapaciteti nedostatni za adekvatno obavljanje djelatnosti.

Vezano na dogradnju škole ostvaruje se potreba izgradnje novog nogometnog stadiona koji je također predviđen u proračunu i za koji se očekuje dozvola sredinom veljače.  

U planu za 2021. je i izgradnja novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Žminju vrijedna 8.640.000 kuna čiju izgradnju prate i financiraju Hrvatske vode.

Tijekom veljače svim kućanstvima biti će besplatno podijeljno 1200 spremnika za selektivno odvajanje otpada osiguranih putem natječaja FZOEU te sufinanciranjem Općine.   

Dogradit će se groblja Cere, a projekt je prijavljen na natječaj LAG-a Središnja Istra. Bit će nastavljena izgradnja kanalizacije Lukovica te kanalizacije u naselju Pamići za koje je ishodovana građevinska dozvola.

Uproračunu je predviđena i izgradnja staračkog doma u Žminju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.