Hrvatski radio

Radio Pula

Značajan porast lučkog prometa u Rovinju

08.12.2017.

13:29

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Više brodova na kružnim putovanjima nego prošle godine, više dolazaka mega jahti, povećanje broja domaćih i međunarodnih brodskih linija, najkraći je opis lučkog prometa u Rovinju protekle turističke sezone.

S morske strane Rovinj je i ove godine posjetilo između 60 i 70 tisuća putnika. Dolazili su s brodovima na kružnim putovanjima, megajahtama te brojnim plovilima na međunarodnim i domaćim linijama.

U rovinjsku luku dnevno je tijekom sezone pristajalo tridesetak izletničkih brodova koji su iz susjednih istarskih gradova i općina dovodili oko tisuću i pol posjetitelja. Ove godine zabilježen je i rast prometa na međunarodnom pomorskom linijskom prometu.

Nautička sezona je bila uspješna ali, zbog zatvorene ACI-jeve marine u Rovinju, ipak teška, kaže ravnatelj rovinjske lučke uprave Donald Schiocci.

U pripremu iduće nautičke sezone, odnosno popravak rive, molova te infrastrukture, rovinjska lučka uložit će, najavio je Schiocci, oko pet milijuna kuna.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.