Hrvatski radio

Radio Pula

Značajna priznanja za istarski turizam

14.07.2013.

10:06

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istarski je turizam u posljednjih desetak dana dobio još dva značajna priznanja koja stižu čak iz Sjedinjenih Američkih Država. Turistička ponuda Poluotoka predstavljena je na svjetski priznatom portalu Executive Travel, te u uglednom dnevnom listu Huffington Postu.

Riječ je o vrijednim priznanjima, koja uz ostala dobivena, Istru svrstavaju u sam vrh najprepoznatljivijih odredišta. I dok je Executive Travel na svojim stranicama Istru proglasio "Top Food Summer" odredištem, Huffington Post uvrstio ju je među 21 svjetsko odredište za boravak ljudi koji su zaradili puno novca tijekom karijere i sada ga planiraju potrošiti na putovanja.

Uz ta priznanja, ove je godine, kaže direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević, istarska turistička ponuda predstavljena i u uglednom internetskom magazinu Joyce of Travel kao jedno od 15 top odredišta za posjetiti. U protekle tri godine stizala su i priznanja od Fodors Travela, Shermans Travela te National Geographica, ističe Ivošević.

Svako priznanje je vrijedno i predstavlja obvezu da se još više ulaže u kvalitetu, pa se i svake godine u utrku kreće iznova, objašnjava Ivošević. Bez obzira na mnoga priznanja, Istra je još uvijek najčešće prepoznata kao mjesto sunca i mora, pa se jedino edukacijom i stvaranjem novih proizvoda ta činjenica može promijeniti, a Poluotok postati još više prepoznatljiv u svijetu, zaključio je Ivošević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.