Hrvatski radio

Radio Pula

Znanstvena konferencija u Puli

21.05.2015.

11:32

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulsko Sveučilište Jurja Dobrile i Istarska razvojna agencija do subote će u Puli biti domaćini konferencije pod nazivom 'Budućnost Europske unije kroz inovacije, poduzetništvo i ekonomsku politiku'.

Na trodnevnom međunarodnom skupu u hotelu Histrija bit će predstavljeni rezultati istraživanja stotinjak autora koji se bave povezivanjem inovacija i poduzetništva s kapitalom, većinom iz banaka. O cilju konferencije govorio je prodekan Fakulteta ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' Robert Zenzerović.
                           
U Puli će se istodobno razgovarati o tome što poduzetništvu donosi Europska unija, ali i o projektu 'Smartino' koji je pokrenula Istarska razvojna agencija. Tko je sve stigao na razmjenu ideja i što želi istaknuti ta agencija, objasnio je stručni suradnik Alen Dragojević. Na konferenciji o ekonomiji i inovacijama, kroz predavanja i radionice sudjelovat će 90 znastvenika iz Hrvatske i svijeta.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.