Hrvatski radio

Radio Pula

Zoričić: Koalicija "ručna kočnica" jednostavno više nema smisla

24.03.2022.

13:41

Autor: HRT

Filip Zoričić

Filip Zoričić

Foto: HRT / HTV

Vladajuća koalicija u Puli koju čine Nezavisna lista pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića, platforma Možemo!Pula i SDP od danas više ne postoji, potvrdio je gradonačelnik Zoričić i ocijenio kako je ta koalicija "ručna kočnica koje više nema smisla."


- Kažu mi jučer prijatelji, polako, smiri, prošlo je tek deset mjeseci. Ne, prošlo je već deset mjeseci i ja ne vjerujem da će se išta promijeniti na bolje - rekao je Zoričić i istaknuo da se ovakvim ponašanjem "pomaže u povratku na vlast stare garniture".


Istaknuo je da poštuje sve strane i njihove birače i zato, kako je rekao "branimo interese građana kroz Vijeće".


- Koalicija "ručna kočnica" jednostavno više nema smisla. Građani su u nama prepoznali nešto novo i da ćemo Puli donijeti pozitivnu promjenu. Nama ne treba ništa, ne trebaju nam uhljebljivanja, ne želimo se svetiti nikome, želimo samo moderan grad, poštenu gradsku upravu i projekte - istaknuo je Zoričić.


Dodao je kako bi "svaki novi dan s podignutom ručnom kočnicom bio izdaja svih onih koji su nam dali glas, a vjetar u jedra onima koje smo smijenili".


- Taj film neće gledati. Od danas nema koalicije. Ostajemo sami i služit ćemo građanima kako smo i obećali, a svi ostali neka podržavaju ili ne podržavaju odluke u vijeću. Građani će nam svima suditi na idućim izborima, kad god oni bili - poručio je gradonačelnik Zoričić.


Do ove odluke je došlo nakon što su predstavnici platforme Možemo! Pula na konferenciji za novinare održanoj jučer poručili da se zalažu za referendum o izgradnji hotela na Lungomare i igralištu na Valkanama, odnosno cjelokupnom spornom području šetališta Lungomare o kojem se raspravlja posljednjih mjeseci.


U vladajućoj koaliciji jedino se Možemo! ne slaže da se na području šetališta Lungomare izgradi nogometno igralište.


Pulski gradonačelnik Filip Zoričić gostovao je u našoj emisiji "Svaštalica"


Filip Zoričić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.