Hrvatski radio

Radio Pula

Zoričić smijenio Prhata, nova načelnica Ademi

16.01.2023.

11:24

Autor: HRT

Filip Zoričić i Anja Ademi

Filip Zoričić i Anja Ademi

Foto: ustupljena fotografija / Grad Pula

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić smijenio je dosadašnjeg pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Damira Prhata te još dvojici službenika iz navedenog odjela nakon što su prošlog tjedna ustanovljeni propusti prilikom pripreme prodaje gradskog zemljišta na Valsalinama. Za novu je načelnicu Odjela imenovana Anja Ademi.

- Provjerili smo još jednom sve vezano za pripremu točke o prodaji zemljišta i mogu potvrditi da procedura nije ispoštovana te da dokumentacija koja je trebala biti dostavljena vijećnicima nije dostavljena i to je razlog mojoj odluci. Još jednom ću naglasiti da je županijsko procjembeno vijeće imalo prigovora na proceduru, ali ne i na cijenu. No, neovisno o tri mišljenja sudskih vještaka koja potvrđuju da cijena nije sporna, naprotiv, da bi bila i manja, procedura i, još važnije transparentnost, nemaju alternativu. Vijećnicima je rečeno da nije bilo prigovora županijskog procjembenog vijeća, a bilo je. Ne želim ulaziti u namjere, uvjeravaju me da se radi o krivom izražavanju i da nije bilo loše namjere, no upravo kroz upravljanje imovinom prethodna vlast napravila je najveće traume našim sugrađanima i našem gradu i mi moramo bolje od toga. Svaka prodaja mora biti obrazložena, dobro pripremljena, procedura ispoštovana i sva dokumentacija dostupna svima - istaknuo je Zoričić.


Prodaja nekretnine bila je točka na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća koja izglasana, zbog, kako je rečeno, preniske cijene. Prhat je rekao da županijsko vijeće za procjenu nije imalo primjedbi na taj elaborat što se pokazalo neistinitim.


Na mjesto pročelnika doći će Anja Ademi, dosadašnja pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, dok će nju zamijeniti dosadašnji pomoćnik Igor Jovin.


- Gradonačelnik i ja smo zajedno u ovome i preuzimam ono što je gradonačelnik procijenio kao važno. Upoznata sam s ljudima, poslovima i prioritetima u tom odjelu. Svjesna sam da su ti poslovi oni po kojima nas građani vide na dnevnoj razini neovisno radi li se o rupi na cesti ili upravljanju imovinom. Sukladno novoj odluci o ustroju koja je stupila na snagu 1. siječnja, pripremit ću novu sistematizaciju UO kako bi osigurali još učinkovitiji rad, a imajući na umu važnost tima jer jedna osoba ne može ništa značajno ni trajno promijeniti. Spremna sam za novi izazov -  poručila je Ademi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR