Hrvatski radio

Radio Pula

Zračna luka Pula: izvrsna turistička sezona

13.08.2016.

09:30

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon rekordnog srpnja promet je u pulskoj Zračnoj luci izvrstan i u prvoj polovici kolovoza. Do kraja ovoga mjeseca kroz Zračnu luku trebalo bi proći više od 100 tisuća putnika, najviše iz Velike Britanije. Povećan je broj zrakoplovnih linija, a smo ove godine u Puli je uvedeno 11 novih.

Ova će godina prema svemu sudeći biti rekordna za pulsku Zračnu luku. Od početka godine do polovice kolovoza promet je veći za čak 22 posto u odnusu na isto razdoblje lani. Ove je sezone uvedeno više od 10 novih zračnih linija, a ostale su i gotovo sve stare koje također povezuju Pulu s poznatim europskim odredištima. U planu je, kaže direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo uvođenje još novih linija, no glavni je cilj ipak produženje letova u pred i posezoni.

Najviše gostiju zračnim putem u Istru stiže iz Velike Britanije, broj Francuza ove je sezone veći za čak 80 posto u odnusu na lani, a raste i broj gostiju iz Njemačke i Skandinavije. Pulska je zračna luke ove godine turiste dočekale i s potpuno uređenom infrastrukturom u koju je sveukupno uloženo oko 27 milijuna kuna, istaknuo je Radmilo.

Do kraja sezone kroz pulsku Zračnu luku, koja je ističe Radmilo po sigurnošću na zavidnoj razini, trebalo bi proći 400 tisuća putnika. Ta brojka mogla bi se u Zračnoj luci Pula ostvariti prvi put nakon rekordne 1991. godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.