Hrvatski radio

Radio Pula

Zračna luka Pula - nove linije, novi rekordi

13.07.2017.

17:30

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rekordna turistička sezona u pulskoj Zračnoj luci. Promet je u lipnju bio veći čak 40 posto, a izvrsni rezultati ostvaruju se i u srpnju. Naime, nakon što su uvedene nove linije, očekuje se da će kroz Zračnu luku Pula do kraja godine proći više od 600 tisuća putnika - prvi put u svojoj povijesti .

U pulskoj Zračnoj luci gužva. Čekaju se letovi prema Londonu, Frankfurtu i Berlinu. "Putujemo kući. Iz Berlina smo i bili smo u kampu Valalta. Vraćamo se u Mančester, u Englesku. Putovat ćemo dva i pol sata. Ovdje nam je bilo dobro.
Sve je bilo izvrsno, samo je u zrakoplovu bilo hladno - temperatura na klima-uređaju bila je preniska". priča jedna od putnica. Samo u prvim danima srpnja u Zračnoj luci Pula promet je veći za 44 posto, a do kraja mjeseca kroz nju bi trebalo proći oko 150 tisuća putnika. Svi su zrakoplovi puni, što je ponajprije rezultat izvrsne suradnje s istarskim turističkim sektorom. Nove velike investicije dovode i više aviogostiju koji najčešće pune hotele. Investicije u hotelske kapacitete, otvaranje novog hotela u Rapcu, prošlogodišnjue Maistrine investcije u family hotel, dogodine i u hotel Park u Rovinju. To su stvari bez kojih jednostavno nema napretka. Ove godine uvedeno je i mnogo novih linija važnih jer Pulu spajaju s ostatkom svijeta.Definitivno to je British airvawes iz Londona, Hitro. Lufthansa leti dva puta tjedno prema Frankfurtu. Easy jet je uveo linije prema Berlinu i Bristolu. Do kraja godine kroz pulsku Zračnu luku proći će više od 600 tisuća putnika. Važno je da promet raste i u predsezoni i posezoni, a namjera je za dvije do tri godine imati cjelogodišnje letove. Za ovu je sezonu obnovljena i uzletno-sletna staza, promet je u dolasku i odlasku prilagođen šengenskom režimu, a u pulskoj Zračnoj luci najavljuju se i nove investicije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.