Hrvatski radio

Radio Pula

12:58 / 20.05.2016.

Autor: Elvis Mileta

Župan Valter Flego podnio izvješće o radu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Istarske županije Valter Flego predstavio je novinarima izvješće o svome radu u prošloj godini. Govoreći o najznačajnijim investicijama lani, Flego izdvaja početak gradnje nove Opće bolnice u Puli, izgradnju Sveučilišnog kampusa i menze te izgradnju sustava natapanja u kaznionici u Valturi.

Proračun je bio razvojni, za takve je projekte izdvojeno 22,9 posto sredstava, a provodilo se ukupno 35 europskih projekata vrijednih 25 milijuna kuna. Prihodovna i rashodovna strana Proračuna bila je naravno uravnotežena, veli Flego, no godina je ipak završena s viškom od 16,3 milijuna kuna koji su prenijeti u ovu godinu. Štedjelo se i na plaćama zaposlenika. Od posebnih projekta, župan ističe dobru međunarodnu suradnju, unaprjeđenje zdravstvenog i socijalnog standarda žitelja Istre, ulaganje u mlade, obrazovanje i znanost, zaštitu regionalnog identiteta i kulture, što sve potiče na zaključak o učinkovitoj županijskoj upravi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.