Hrvatski radio

Radio Pula

Županijska komora Pula: gospodarstvenici online o energetskoj održivosti

04.11.2020.

16:50

Autor: Tatjana Kaštelan

Održana online radionica o povećanju energetske učinkovitosti (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Održana online radionica o povećanju energetske učinkovitosti (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Županijska gospodarska komora održala je online konferenciju o temi 'Kako do povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije'. Poslovanje prema europskim regulativama održivosti uvjet je uspješnog gospodarskog razvoja, čulo se tijekom konferencije.

Na online konferenciji HGK Županijske komore Pula razmijenjena su razmišljanja čelnika brojnih istarskih tvrtki o tome kako gospodariti prema modernim poslovnim načelima koje treba provoditi u skladu s direktivama održivosti Europske unije. Sudjelovali su predstavnici istarskih tvrtki, potom sektora za industriju i održivi razvoj HGK, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Predsjednica Županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić pozvala je tvrtke na nastavak suradnje i prilagodbu načelima održivosti. Udio proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora unutar Europske unije trebao bi se do 2030. godine udvostručiti s današnjih 32 na 65 posto ili više, rekao je Valter Poropat iz IRENA-e Istarske energetske agencije i u ime Županije.

Pokreću se teme o edukaciji i Marija Šćulac Domac iz Hrvatske gospodarske komore. Predstavnici mjerodavnog ministarstva i brojnih istarskih tvrtki razmijenili su svoja iskustva, prijedloge, razmišljanja. Iznijete su osnovne informacije i poziv na korištenje 266 milijuna kuna bespovratnih sredstava – poziv kreće od 16. studenog a sve informacije mogu se naći na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Županijska komora Pula: gospodarstvenici online o energetskoj održivosti

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.