Hrvatski radio

Radio Pula

Županijska skupština: od HZZO-a do vojne baze u Puli

28.06.2019.

17:44

Autor: Tatjana Kaštelan

Skupština Istarske županije (foto: HRT centar Pula)

Skupština Istarske županije (foto: HRT centar Pula)

Foto: - / -

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje neće sufinancirati liječenje hitnih pacijenata iz sjeverozapadne Istre u Splošnoj bolnici u Izoli. Zato hoće Istarska županija, koja će i dalje nastojati uvjeriti HZZO da svi građani moraju imati isti tretman, čulo se na sjednici Skupštine.

Odgovor iz HZZO-a nije dobar za građane, budući da neće sufinancirati liječenje bolesnika odnosno životno ugroženih osoba sjeverozapadne Istre u bolnici u Izoli. Zamjenica župana Sandra Čakić Kuhar ističe da svi građani moraju imati jednak tretman.

Troškove liječenja ih pacijenata stoga će, dodaje Čakić Kuhar, preuzeti Istarska županija. Dogovoreno je to i jučer u bolnici u Izoli, uz to da ćemo i nadalje, dodaje Čakić Kuhar, raditi na tome da uvjerimo HZZO i dokazima i računima kako život nema cijenu.

Ne treba se bojati dronova, čulo se na Skupštini; premda smo mislili da vojne baze više neće biti, vojni dio ipak će se dogoditi, rekao je pročelnik Valerio Drandić. Ravnatelj Zračne luke Pula Svemir Radmilo iz osobnih je, čulo se zdravstvenih, razloga dao svoju funkciju na raspolaganje.

Sjednica skupštine Istarske županije u Pazinu bila je zadnja za župana Valtera Flegu budući da idućeg tjedna s konstituiranjem parlamenta postaje eurozastupnik. Borit će se, kaže, za interese Istre i Hrvatske a svom zamjeniku, Fabriziju Radinu, koji će od 6. srpnja preuzeti funkciju vršitelja dužnosti župana poželio je puno sreće i uspjeha u radu.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Županijska skupština: od HZZO-a do vojne baze u Puli

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.