Hrvatski radio

Radio Pula

24. izdanje "Slatke Istre"

04.07.2022.

14:46

Autor: HRT

Slatka Istra

Slatka Istra

Foto: TZ Vižinada / ustupljena fotografija

Slatka Istra je manifestacija kojom u Vižinadi obilježavaju "najslađi dan u godini" i čuvajući ostavštinu starih uživaju u tradicionalnim istarskim slasticama, spravljenim po starinskim recepturama. Ove se godine godine, 14. kolovoza, održava 24. izdanje te manifestacije koju organizira Turistička zajednica Općine Vižinada.


Iz TZ Vižinade poručuju: 


"Pozivamo domaćice i domaćine diljem Istre da se odazovu sudjelovanju u manifestaciji te da svoje tradicionalne slastice prezentiraju 14. kolovoza na izložbi. Otvorite kuharice svojih baka i pokažite što su vam ostavile u nasljeđe! U Slatkoj Istri mogu sudjelovati domaćice i domaćini koji spremaju slastice po starim recepturama, a pristigle kolače ocjenjivat će stručni žiri. Sve slastice koje spravite bit će izložene na Battistelinoj šterni, a najbolji će biti prigodno nagrađeni.


Doista bismo voljeli da se odazovete i ove godine te da sudjelujete na izložbi kolača jer ćete upravo vi omogućiti da tradicija istarskog slatkog kulinarstva ne padne u zaborav, da ostane živa u svojim mirisima i okusima. Molimo da za izložbu "Slatka Istra" napravite kolače kao što su: pandešpanj, pinca, bucolaj, štrukolo ili povetica, fritule, cukerančići, kroštule, briskve i paštine …


Za svaki izrađeni kolač dajemo simboličnu naknadu od 70 kuna, a po osobi preuzimamo maksimalno osam različitih uzoraka kolača. Ostale vrste kolača ćemo preuzimati, ali bez simbolične naknade. Preuzimanje kolača organizirat ćemo 13.08.2022. godine u popodnevnim satima te ćemo vas prije toga kontaktirati.


Za sve informacije molimo da nas nazovete na telefon 052/446-110 ili nas kontaktirajte putem e-maila info@tz-vizinada.hr te facebook stranice Slatka Istra u Vižinadi."

Slatka Istra

Slatka Istra

Foto: TZ Vižinade / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.